Зеленський пообіцяв вакцинованим літнім українцям безоплатний смартфон

Дата: 08 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нової державної програми для вакцинованих літніх українців, у межах якої вони зможуть отримати безкоштовний смартфон та пільговий тариф для користування ним.

Про це Зеленський розповів на конференції Diia Summit 2022.

Фото: Офіс президента

Учасниками програми, що чекає на запуск вже навесні, зможуть стати вакциновані українці віком 60+. За оцінкою, наведеною Зеленським, йдеться про щонайменше 8,5 мільйона українців.

Метою запуску програми є “доступ до інтернету всіх громадян України”. За оцінкою Інтернет-асоціації України, кількість користувачів мережі у 2019-му збільшилася на 8% та становила 22,96 мільйона осіб.  

“Три роки тому ми почали говорити про “Державу в смартфоні”, і це була мрія. Два роки тому ми почали її будувати, і це був виклик. Сьогодні в цифровій Україні мешкає понад 14 млн громадян, і це реальність… Переваги цифрової держави повинні бути доступні всім незалежно від віку”, – наголосив Зеленський.

Остаточної назви програма поки не має. Її в оновленому застосунку “Дія” пропонують обрати всім охочим в розділі “Опитування”. Серед варіантів: “Бабусяфон”, “Єдідусь / Єбабуся” та “єСмартфон”. 

Немає досі й жодної інформації про те, як стати учасником програми. 

Нагадаємо, що торік запрацювала державна програма “єПідтримка”, що передбачає виплату тисячі гривень українцям, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусу. Кошти спочатку міг отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку “Дія” зелений ковід-сертифікат вакцинації, однак згодом дію програми розширили й на підлітків. 

Фотографія обкладинки: Офіс президента 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter