Зеленський підписав закон про декретні відпустки для чоловіків

Дата: 08 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Володимир Зеленський підписав закон, який забезпечує рівні можливості для чоловіка й жінки у праві догляду за дитиною.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Раніше відпустка з догляду за дитиною надавалася батькові, тільки в тому разі, коли якщо мати йому її делегувала.

Закон, що його підписав Глава держави, запроваджує новий вид відпустки – одноразова відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується коштом роботодавця. Така відпустка надаватиметься комусь одному: чоловіку, дружина якого народила дитину; батькові дитини, якщо він не одружений з матір’ю дитини, але проживає спільно; бабусі або діду, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за нею. Законом також визначено відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків. Також встановлено право працівників обох статей, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною” дасть змогу створити умови для посилення ролі батька у вихованні дітей та розвитку відповідального батьківства в Україні.

Нагадаємо, у 2020 році Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 3695, яким надали чоловікам право на рівні з жінкою брати декретну відпустку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter