Зеленський додав права людини до задач Нацради з відновлення України від наслідків війни

Дата: 18 Червня 2022
A+ A- Підписатися

До складу новоутвореної Національної ради з відновлення України від наслідків війни включили представників державних органів зі сфери прав людини. 

Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента України.

… у посадовому складі Національної ради з відновлення України від наслідків війни, затвердженому зазначеним Указом: доповнити новою першою позицією такого змісту: “Голова Верховної Ради України (за згодою)”; доповнити позиціями такого змісту: “Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин (за згодою); Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим“, – йдеться у документі.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування, тобто з 15 червня поточного року.

Раніше правозахисники закликали президента внести зміни до Положення про Національну раду з відновлення України від наслідків війни щодо утворення відповідної робочої групи з питань прав людини, а також включити до посадового складу Нацради Голову комітету Верховної Ради України з питань прав людини та Постійного представника президента України в АРК.

Крім того, Коаліція висловила готовність долучатися до відповідних робочих груп Національної ради задля спільної роботи по подоланню її негативних наслідків та допомоги постраждалим.

До складу Коаліції входять Центр прав людини ZMINA, Громадський холдинг “Група впливу”, ГО “Крим SOS”, БО БФ “Стабілізейшен Супорт Сервісез”, БО “БФ “Право на захист”, БО “БФ Восток SOS”, ГО “Донбас СОС”, Кримська правозахисна група. 

Нагадаємо, 21 квітня президент Володимир Зеленський своїм указом створив Національну раду з відновлення України від наслідків війни та затвердив відповідні Положення про цю раду та її посадовий склад.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter