Зеленський обговорив з прем’єром Італії справу Марківа

Дата: 25 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Італії Джузеппе Конте провести спільну експертизу обставин смерті журналіста Андреа Роккеллі, за вбивство якого в країні засудили до 24 років ув’язнення нацгвардійця Віталія Марківа. 

Про це повідомляє пресслужба президента. 

Зеленський та Конте провели телефонну розмову, під час якої обговорили низку питань, зокрема й вирок українцю. 

“Президент висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом”, – повідомила пресслужба Зеленського. 

Зі свого боку пресслужба італійського уряду у своєму повідомленні щодо телефонної розмови високопосадовців не згадала піднятого питання. 

“Привітавши з успіхом на парламентських виборах минулої неділі, президент Конте підтвердив підтримку Італією територіальної цілісності та суверенітету України в напрямі повного виконання Мінських угод. Президент Ради, зокрема, висловив вдячність за заяви президента Зеленського на користь відновлення діалогу, який міг би створити умови для вирішення конфлікту в східних регіонах України”, – повідомили в уряді країни.

Як відомо, на початку липня суд в італійському місті Павія визнав винним у причетності до загибелі журналіста і засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа. Українця арештували ще у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. 30-річний Роккеллі був учасником групи фоторепортерів Cesuralab. Він загинув 24 травня 2014 року внаслідок мінометного обстрілу в селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області разом із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

 

Згодом дружина Марківа розповіла про умови тримання свого чоловіка в італійській в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter