Зеленська хоче долучити Україну до ініціативи “Великої сімки” з утвердження ґендерної рівності

Дата: 10 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Перша леді Олена Зеленська хоче долучити Україну до “Партнерства Біарріц” з утвердження ґендерної рівності. До відповідних дій вона закликала Володимира Зеленського та Кабінет Міністрів.  

Про це Зеленська заявила у своїй промові на третьому Українському жіночому конгресі, повідомляє пресслужба президента. 

Фото із сайту пресслужби президента України

“Неможливо бути у світовому контексті й не приділяти гідної уваги та не робити конкретних кроків у сфері ґендерної рівності”, – наголосила перша леді. 

“Партнерство Біарріц” започатковане лідерами країн “Великої сімки” на саміті в місті Біарріці. Мета ініціативи – об’єднати зусилля інших держав щодо досягнення ґендерної рівності. 

Йдеться, зокрема, про зобов’язання протидіяти насильству, забезпечити доступ до інклюзивної та якісної охорони здоров’я й освіти, розширити економічні можливості жінок та передбачити їхню повноцінну участь у політичному та громадському житті.   

“Перш за все ми говоримо про майбутнє українців та українок, про сім’ї, яким має бути комфортно поєднувати кар’єру з особистим життям, про необхідність створення дружнього до дітей суспільства з відповідною інклюзивною інфраструктурою, кімнатами сім’ї та дитини. Безбар’єрний простір – це, крім того, забезпечення гідних умов життя для людей з інвалідністю, де ґендерна складова також має бути врахована”, – підкреслила Зеленська. 

Під час свого виступу вона також звернула увагу на позитивні зміни, які вже відбулися для покращення становища жінок в українському суспільстві. Такими, на думку Зеленської, є визнання пріоритету ґендерної політики на урядовому рівні, скасування заборони низки професій для жінок, ухвалення національного законодавства з протидії домашньому насильству.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter