Здоров’я чотирьох фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір” погіршується – Денісова

Дата: 05 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Здоров’я політв’язнів Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова та Асана Янікова, яких незаконно утримують в Росії за підозрою в участі у Хізб ут-Тахрір, погіршується.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Здоров'я українських політв'язнів – Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова та Асана Янікова –…

Опубліковано Людмилою Денісовою Понеділок, 4 листопада 2019 р.

Так, Джеміль Гафаров, якого тримають у Ростовській області, знаходиться в переддіалізному стані та потребує термінової госпіталізації. Сервет Газієв, якого також тримають в одній з установ у Ростовській області, має проблеми з кишківником та зубами.

“Він також потребує термінової госпіталізації”, – написала Денсіова. 

Погіршується стан здоров’я й у Енвера Омерова та Асана Янікова, яких незаконно тримають в окупованому Криму. Вони, за даними Омбудсмана, потребують негайного хірургічного втручання. 

Денісова вже звернулась до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, аби та просила провести повне медобстеження українців, за результатами якого їм би надали відповідну допомогу.

Як відомо, після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації “Хізб ут-Тахрір”. Нещодавно силовики навідалися до мечеті у селищі Курці, де вирішили провести оперативно-розшукові заходи під час п’ятничної молитви.

На початку цього року ФСБ провела масштабний обшук у будинках кримських татар у Сімферополі. Задля цього  оточили цілий мікрорайон у місті. Під час обшуків затримали 20 людей, а деяких з них, за інформацією адвокатів, катували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter