Збройні сили РФ наближаються до ще однієї української АЕС – представниця США в ООН

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційні Збройні сили РФ наближаються до другої за розмірами атомної електростанції України. Очевидно, вона мала на увазі Южно-Українську АЕС, яка знаходиться в Миколаївський області.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила представниця США в ООН Линда Томас-Грінфілд, пише ВВС Україна. На цьому засіданні Радбез ООН обговорював напад російських військ на Запорізьку АЕС, де знаходиться шість ядерних реакторів і яка є найбільшою атомною електростанцією у Європі.

Південно-Українська АЕС

За словами Томас-Грінфілд, армія РФ знаходиться від станції на відстані 20 миль, тобто трохи більше 30 кілометрів.

“Безпосередня загроза існує і зараз, – заявила американська дипломатка. – Світова спільнота має буде єдиною у своїх вимогах до Росії зупинити свій небезпечний напад”.

Як відомо, в Миколаївській області тривають бої. В п’ятницю ввечері мер Миколаєва Віталій Кім повідомив, що російські війська відступили від міста.

Нагадаємо, напередодні окупаційні війська Збройних сил обстріляли Запорізьку АЕС. В адміністративній будівлі станції, яку обстрілювала армія РФ, розпочалася пожежа. Вранці її загасили. ЗАЕС залишається під контролем Росії, але на ній працюють українські оператори. Викиду радіації не відбулося.

Президент України Володимир Зеленський назвав тероризмом невиданого рівня атаку російських окупантів на Запорізьку АЕС і звернувся до російського народу у своєму відеозверненні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter