Збільшення біженців не впливає на зростання злочинності – експертний аналіз

Дата: 11 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Всупереч заявам правих партій в Німеччині, зростання числа біженців не впливає на рівень злочинності.

Про це йдеться в експертному аналізі, проведеному криміналістом з Мюнстера, пише DW.

Сексуальні напади в Кельні, що відбулися в новорічні свята і були вчинені переважно вихідцями з Північної Африки, викликали обурення громадян країни. А праві популісти, наприклад, глава партії “Альтернатива для Німеччини” (АдГ) Фрауке Петрі (Frauke Petry), назвали події в Кельні “жахливим наслідком катастрофічною міграційної політики” німецького уряду.

У той же час, берлінське видання Mediendienst Integration представило експертний аналіз, який чітко показує, що немає зв’язку між походженням і кримінальною активністю. Експертом виступив криміналіст Крістіан Вальбург (Christian Walburg), який проаналізував статистику злочинів, скоєних у ФРН, і порівняв її з даними по міграції.

У розмові з DW Вальбург підкреслює, що в більшості категорій кримінальних правопорушень зростання злочинності в Німеччині, в розрахунку на 100 тисяч населення, не встановлено. Криміналіст виділяє лише дві області, де дійсно спостерігається зростання: кишенькові крадіжки і злам квартир.

Однак ці злочини скоюють зовсім не біженці, стверджує глава кримінальної поліції Брауншвейга Ульф Кюх (Ulf Küch).

Кюх виділяє дві групи злочинців: “По-перше, це приїжджі зі Східної Європи, по-друге – ті, хто прибув сюди з країн Магрибу. Ні ті, ні інші не стосуються основної маси біженців, які опинилися в Німеччині в минулому році” .

За його словами, ці злочинці вже протягом багатьох років живуть в Німеччині.

Спеціаліст з криміналістики, яка досить довго вивчає взаємозв’язок між міграцією і злочинністю в Канаді, Сандра Буцеріус навіть стверджує, що “в цілому імміграція швидше знижує національний рівень злочинності, ніж підвищує його”.

У той же час Буцеріус констатує зростання злочинності серед представників другого покоління мігрантів. Особливо значущим чинником ризику вона називає недостатню соціальну інтеграцію.

Крістіан Вальбург підтверджує ці висновки конкретними цифрами: “Дорослі іммігранти, у яких є доступ до ринку праці або перспектива його отримати, рідко потрапляють в поле зору поліції”.

Тому криміналіст з Мюнстера закликає до того, щоб було знайдено політичне рішення для тих, хто не отримав офіційний статус біженця, а лише відстрочку від висилки з країни. Вони не отримують можливість відвідувати безкоштовні мовні курси, не підтримують контактів з суспільством, їх доступ до ринку праці, як правило, обмежений і кожне місце роботи повинно бути узгоджено з владою.

“Через свій невизначений правовий статус вони найбільш схильні до ризику стати злочинцями”, – підсумовує Вальбург.

В одному з документів Федерального відомства кримінальної поліції під заголовком “Злочинність в контексті імміграції” приходять до схожих висновків: незважаючи на величезну кількість біженців в Німеччині, число злочинів, скоєних мігрантами, скоротилося з січня по травень 2016 року на 18 відсотків.

У той же час відомство кримінальної поліції висловлює занепокоєння з приводу зростання злочинів проти самих біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter