Завтра у Москві судитимуть активіста Кольченка

Дата: 12 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Московський міський суд винесе рішення про запобіжний захід для кримського активіста Олександра Кольченко завтра, 13 травня.

Про це повідомляє на своїй facebook-сторінці Кримська польова місія з прав людини.

Суд по обранню запобіжного заходу для Олександра Кольченка відбудеться в Московському міському суді (Москва, вул. Богородський Вал, 8) 13 травня, у середу, об 11:30. 16 травня 2015 року виповнюється рівно рік з моменту арешту Кольченка. Зараз обвинувачені (Сенцов і Кольченко) і адвокати знайомляться зі справою, стадію слідства завершено. Після завершення ознайомлення справу буде передано до суду“, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, антифашиста і громадського активіста Олександра Кольченка заарештували у травні 2014 року і етапували до московського СІЗО “Лефортово”. Федеральна служба безпеки Росії звинувачує його, як і ще трьох жителів Криму, в тому числі українського режисера Олега Сенцова, в організації та участі у терористичному співтоваристві, підготовці теракту і незаконному обігу зброї. У січні 2015 року Київський районний суд Сімферополя відмовився задовольнити позовну заяву адвоката Світлани Сидоркіної про визнання права кримського активіста Олександра Кольченка на збереження громадянства України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter