Затримано активіста Бібіка, який під час Революції гідності переїхав вантажівкою іншого євромайданівця

Дата: 26 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Учасника Революції гідності Леоніда Бібіка, який перебував у розшуку, затримано та доставлено до Печерського районного суду. Чоловік обвинувачується в тому, що, перебуваючи за кермом вантажівки, 18 лютого 2014 року переїхав насмерть іншого євромайданівця Сергія Дідича в Кріпосному провулку. Бібік мав намір в’їхати в колону “Беркуту”. 

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй фейсбук-сторінці. 

У суді прокурорка Тетяна Сергєєва наполягала на розгляді питання про обрання запобіжного заходу. Утім, суддя відмовився проводити засідання і переніс його на наступний вівторок, 30 липня. 

“Таким чином, обвинувачений, який три роки переховувався від суду, перебуватиме в поліції лише до 2-ї години ночі сьогодні (до спливу 36 годин). Чи з’явиться він на засідання аж у вівторок – невідомо”, – зазначено в публікації. 

Нагадаємо, що у 2016 році Печерський районний суд Києві звільнив від відповідальності Леоніда Бібіка, посилаючись на закон “Про недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань”. Проте згодом апеляція скасувала цю ухвалу і повернула справу в суд для продовження розгляду. Після декількох засідань Бібік перестав з‘являтися на них, а у 2017 році його оголосили в розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter