Затриманих у Криму активістів звільнили та вручили застереження

Дата: 14 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Затриманого сьогодні у Сімферополі активіста Олександра Кравченка відпустили з райвідділу поліції та вручили йому застереження. Польського журналіста Томаша Кулаковського, затриманого кримською “самообороною”, відпустили після перевірки документів.

Як пише портал “Крим. Реалії“, Кравченко розповів, що його сьогодні затримали за українську символіку, кілька годин протримали у райвідділі поліції і допитували у центрі з протидії екстремізму. Також він повідомив, що разом з ним було затримано іншого активіста, Леоніда Кузьміна, який також прийшов до пам’ятника Шевченку, щоб поспілкуватися з журналістами. Його також возили з райвідділу у центр з протидії екстремізму і назад. При цьому причина затримання Кузьміна є незрозумілою, адже в нього, на відміну від Кравченка, української символіки не було.

У центрі з протидії екстремізму нам вручили застереження про те, щоб ми вели себе добре“, – сказав Кравченко.

Крім того, Кримська польова місія з прав людини повідомила, що сьогодні у Сімферополі кримська “самооборона” затримала журналіста польського телеканалу Polsat News Томаша Кулаковського.

Затримання відбулося у момент, коли знімальна група каналу записувала інтерв’ю з активістом Олександром Кравченком. Кулаковського відвезли у місцеве відділення поліції, але після перевірки документів відпустили.

Нагадаємо, 9 березня на акції пам’яті українського поета і художника Тараса Шевченка у Сімферополі були затримані активісти Олександр Кравченко, Вельдар Шукурджиєв та організатор акції Леонід Кузьмін. Кузьміна також згодом звільнили зі школи, де він працював вчителем історії.

12 березня суд виніс покарання за використання на акції української символіки – жовто-синіх прапорів і стрічок. Активістам призначили по 40 годин громадських робіт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter