Засуджений за напад на Гандзюк отримав ще п’ять років в’язниці за участь у масових заворушеннях

Дата: 15 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Цюрупинський райсуд Херсонської області присудив п’ять років в’язниці за участь у масових заворушеннях біля Олешківської райради у 2018 році Сергію Торбіну, засудженому раніше за напад на активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє “Судовий репортер”. 

Фото з відкритих джерел

4 травня 2018 року біля будівлі Олешківської районної ради зібралося близько 50 молодиків з гумовими кийками, серед яких був і Торбін. Вони не пропускали всередину людей, які хотіли потрапити на сесію ради, і залякували депутатів. Інцидент тривав близько п’яти хвилин, після чого потерпілі відійшли на протилежний бік вулиці, а молодики продовжили блокувати вхід.

Того дня депутати планували висловити недовіру тодішній голові ради Олені Кравченко-Скалозуб. За даними слідства, інший фігурант та свідок у справі про вбивство Гандзюк Ігор Павловський був у дружніх стосунках з нею.

Торбін уклав угоду з прокурором  про визнання винуватості в січні поточного року. Він погодився допомагати правоохоронцям у викритті інших фігурантів.

Нагадаємо, що у 2019 році Торбіна та ще чотирьох осіб за угодою засудили до шести з половиною років позбавлення волі за напад на Катерину Гандзюк. Активістка померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла через приблизно три місяці після нападу. 

Наразі про підозру в організації нападу на Гандзюк повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Олексію Левіну. Їхню справу розглядають у Дніпровському районному суді Києва.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Офісі генпрокурора неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter