Записатися до лікаря відтепер можна в мобільному додатку

Дата: 03 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Український медичний сервіс Helsi.me запустив мобільний додаток, за допомогою якого можна шукати лікарів, медичні установи, а також передзаповнити декларацію із сімейним лікарем.

Застосунки доступні для користувачів iOS та Android.

За допомогою застосунку можна знайти лікаря, записатися до нього, а також скасувати запис. Користувачі можуть шукати в додатку клініки, медикаменти в найближчих аптеках, а також окремі послуги.

За допомогою програми можна також передзаповнити дані для підписання декларації із сімейним лікарем. У додатку можна вибрати сімейного лікаря і заздалегідь заповнити свої дані в декларації. Після цього потрібно записатися до нього на приймання та підписати документ.

Як повідомили в КМДА, розробники застосунку планують, що згодом у програмі з’явиться функція відеозв’язку, а тому пацієнти зможуть не тільки отримати лікарську консультацію, але й продемонструвати симптоми, розповісти про перебіг хвороби та отримати висновок. Також незабаром пацієнти зможуть залишати відгуки про лікарів, які впливатимуть на їхній рейтинг надалі. 

Нагадаємо, що медична реформа в Україні розпочалась у 2018 році зі змін первинної медичної допомоги. Відтоді пацієнти почали самі обирати, до якого сімейного лікаря, терапевта або педіатра їм ходити. Медичні заклади, у яких працюють ці лікарі, почали отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, що уклав з ними договір. 

Система Helsi.me, якою користуються понад 1 100 закладів охорони здоров’я, 21 000 лікарів по всій Україні, під’єднана до eHealth і Українська інформаційно-телекомунікаційна система, що забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter