Замість Денісової на посаду Омбудсмана розглядають чотирьох кандидатів, зокрема Миколу Тищенка – РБК-Україна

Дата: 30 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Замість Людмили Денісової на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини розглядають чотирьох кандидатів. Це троє народних депутатів від “Слуги народу” – Микола Тищенко, Мар’яна Безугла та Олександр Качура, а також радниця – уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

Про це з посиланням на джерела в парламенті пише РБК-Україна. 

Фото: Офіс Омбудсмана

Поінформоване джерело у владі, зазначає видання, припустило, що реальний вибір, ймовірно, буде серед двох кандидатів – Вербицької та Качури, колишнього адвоката партії “Слуга народу” і компанії “Квартал 95”.

Водночас, за словами співрозмовника РБК-Україна, станом на 30 травня комітет ще не розглядав питання відставки Денісової. Цю інформацію виданню підтвердив голова профільного Комітету з прав людини Дмитро Лубінець.

“На даний момент питання про розгляд звільнення або будь-яке інше питання, пов’язане з діяльністю Уповноваженого Верховної ради з прав людини, до комітету не надходило”, – сказав Лубінець увечері 30 травня.

Нагадаємо, що Уповноважена Людмила Денісова заявила, що після наради Володимира Зеленського  ухвалили рішення про її звільнення та наразі збирають підписи в Комітеті ВР з прав людини для оголошення їй недовіри. Денісова називає такі дії незаконними та вбачає втручання влади в діяльність Омбудсмана. Правозахисники зазначають, що конституційних підстав для звільнення Денісової немає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter