Заарештований у Криму Дудка дав свідчення під погрозами на адресу сім’ї – син

Дата: 15 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Заарештований у Криму за звинуваченням у диверсії Володимир Дудка міг дати свідчення проти себе через погрози на адресу його рідних.

Про це Кримській правозахисній групі розказав син Дудки.

Також він розповів, що адвокат за угодою Оксана Железняк відвідала підзахисного в ізоляторі тимчасового утримання (ІТУ) Бахчисараю 14 листопада.

За словами адвоката, розмова з Дудкою була нетривалою, всього лише 17 хвилин. Оксані Железняк стало відомо, що її підзахисного вивезли з будівлі ІТУ Бахчисараю без пояснення причин.

Під час спілкування з адвокатом Володимир Дудка повністю заперечував свою причетність до злочину, в якому його звинувачують. Він сказав, що дав свідчення під примусом у присутності адвоката за призначенням Оксани Акуленко.

Дудка повідомив, що його змушують відмовитися від адвоката, запрошеного сином. І син думає, що батько зробить це. За словами Оксани Железняк, зовнішній вигляд її підзахисного був украй хворобливим.

Його стан здоров’я викликає великі побоювання, оскільки він страждає тахікардією й виразковою хворобою. Напередодні його арешту він звертався за медичною допомогою у зв’язку із загостренням виразки, але через затримання не встиг пройти курсу лікування. Підзахисний виглядає заляканим, психологічно пригніченим. В ІТУ йому не надають медичної допомоги, що ставить під загрозу його життя і здоров’я.

Крім того, син Дудки побоюється за своє життя й життя родини, оскільки підозрює, що батько дав свідчення під погрозами на адресу рідних. Таким чином, можна констатувати, що до кримчанина застосовуються методи психологічного тиску.

В ІТУ Бахчисараю відмовляються приймати передачі для Володимира Дудки.

Нагадаємо, в ФСБ РФ заявили про затримання 9 листопада в Севастополі учасників “диверсійно-терористичної групи Головуправління розвідки Міноборони України”, які нібито планували “вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим”.

За інформацією ЗМІ, затримані експерти аналітичного центру “Номос” Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов, а також Володимир Дудка.

Ленінський райсуд Севастополя заарештував затриманих на два місяці.

Це вже друга спроба Росії, яка окупувала Крим, звинуватити Україну в підготовці диверсій.

У серпні ФСБ оголосила про запобігання в Криму терактів, підготовкою яких нібито займалася українська розвідка.

У справі про підготовку терактів в Криму були арештовані два громадянина України – Євген Панов і Андрій Захтій. У Міноборони заявили, що затримані ніяк не пов’язані з українськими спецслужбами.

За даними правозахисників, Панова катували кілька днів, після чого він обмовив себе на відео, записаному спецслужбами.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що подібні методи тортур застосовували і щодо Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Андрія Коломійця і Олександра Костенка.

За останньою інформацією, Панов і Захтій знаходяться в Лефортово. Однак до них не пускають навіть російських адвокатів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter