Як новий указ Трампа торкнеться віз для українців

Дата: 01 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Указ президента США Дональда Трампа змінив умови отримання віз для українців.

Про це повідомив Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

“Вводиться обов’язковість особистого інтерв’ю в консульській установі США для аплікантів, термін дії попередньої американської візи яких закінчився більше ніж рік тому перед датою подання документів на наступну візу”, – йдеться у повідомленні.

Зміни запроваджені указом президента США Дональда Трампа від 27 січня, що передбачає призупинення Програми повторної видачі віз – The Visa Interview Waiver Program.

Водночас оформлення американських віз громадянам України протягом року після закінчення терміну дії попередньої візи відбувається без особистого інтерв’ю.

Таким чином, оформлення віз для в’їзду до США громадянам України, які вперше подають документи на американську візу, або термін дії попередньої візи закінчився понад рік тому, відбувається за умови особистої присутності в консульстві США та проведення співбесіди з уповноваженим працівником американського консульства.

Як відомо, 27 січня президент США підписав указ “Захист нації від в’їзду іноземних терористів до Сполучених Штатів”. Указ Трампа передбачає 30-денне призупинення видачі віз громадянам семи мусульманських країн і призупинення програми прийому біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter