За рік в Україні всиновили понад півтори тисячі дітей

Дата: 29 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

За одинадцять місяців в Україні всиновили 1547 дітей.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики у відповіді на запит видання UNN.

Більшість дітей всиновили громадяни України – 1221, ще 326 знайшли новий дім за межами країни. Також у міністерстві зазначили, що майже 5 тисяч дітей цього року влаштували під опіку та піклування, але ще 4,5 тисячі зустрічатимуть Новий рік в інтернатах.

За даними Мінсоцполітики, в Україні на обліку наразі перебуває понад 17 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які можуть бути всиновлені. Із них понад 12 тисяч перебувають у сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу) та понад 4,5 тисячі виховуються в державних закладах різного типу.

Також у відомстві повідомили, що з наступного року створюють кол-центр із питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей. Він матиме територіальні відділення (зокрема, міжрегіональні) в областях та місті Києві, а дзвінки прийматимуться за скороченими телефонними номерами 1578 (з питань протидії торгівлі людьми) та 1588 (з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter