За останні тижні в чергах на блокпостах на Донбасі загинуло 10 людей

Дата: 13 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

За останні тижні десять осіб загинуло в умовах очікування переходу через блокпости на Донбасі.

Про це заявив представник Франції при Організації Об’єднаних Націй Франсуа Делатр, передає УНН.

“Україна зіткнулась із серйозною гуманітарною кризою за останні 10 десять років. Франція закликає сторони забезпечити вільний перетин лінії розмежування для цивільного населення, яке страждає від негуманних умов. Необхідно зробити все можливе для того, щоб покращити ситуацію, зокрема на території, яка контролюється бойовиками“, – заявив Делатр.

Нагадаємо, наприкінці січня на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” на Донбасі помер пенсіонер. Активісти повідомляли, що його смерть на КПВВ стала вже дев’ятим випадком з початку року.

У серпні минулого року на Донбасі на реконструкцію закрили КПВВ “Станиця Луганська”. Чиновники тоді розповідали, що нові пункти матимуть більше вбиралень і будуть пристосовані для людей з інвалідністю. Трохи згодом на реконструкцію закрили й пункти пропуску “Каланчак” і “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом. Проте наприкінці року виявилось, що підприємство “Укрінтеравтосервіс”, яке працює над реконструкцією, не розробило проектної документації на облаштування КПВВ, а тому було невідомо, коли закінчать роботи. У своїх звітах українські та міжнародні експерти неодноразово підкреслювали, що стан пропускних пунктів на Донбасі та в Криму є незадовільним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter