За фактом затримання двох активісток у Криму відкрили справу

Дата: 31 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Національна поліція Криму та Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі російськими силовиками двох кримськотатарських активісток.

Про це повідомляє прокуратура АРК у Facebook.

Правоохоронці наголошують, що санкції статті передбачають покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Як відомо, 30 травня російські силовики в окупованому Джанкої та Бахчисараї заарештували кримськотатарських активісток Лутфіє Зудієву та Муміне Салієву. Обох жінок відвезли до Сімферополя співробітники центру боротьби з екстремізмом. Згодом активісток відпустили, проте змусили пройти медобстеження. Проти Салієвої та Зудієвої порушили справи за статтею 20.3 КоАП РФ щодо пропаганди або публічної демонстрації нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганда чи публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами.

Останніми місяцями російські силовики в Криму посилили тиск на активістів кримськотатарського руху. За даними правозахисників, у такий спосіб вони хочуть ліквідувати організацію “Кримська солідарність”, яка висвітлює репресії на окупованому півострові, і змусити мовчати активістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter