За добу безвізом скористалися майже 1,9 тис. українців

Дата: 12 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Станом на ранок понеділка безвізовим режимом з Європою скористалися 1894 громадянина України.

Про це спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян написав на своїй сторінці у Facebook.

“Станом на 6:00 12 червня правом безвізу скористалися 1894 наші співвітчизники. 78% із цієї кількості перетнули кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордонах з країнами ЄС. 22% – у пунктах пропуску для авіаційного сполучення”, – зазначив Слободян у понеділок уранці.

Слободян наголосив, що найпопулярнішим напрямком залишається Польща. 63% українців, які скористалися безвізом, “розпочали знайомство з Європою” саме з цієї країни.

Спікер ДПСУ уточнив, що із загальної кількості охочих проїхати в Європу за безвізом двом українцям було відмовлено.

“В обох випадках – за попередні “гріхи” в стосунках з міграційним законодавством на території країн ЄС”, – зазначив він.

Водночас керівник Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорєльцев повідомив “Європейській правді”, що станом на 13 годину 11 червня у в’їзді до ЄС відмовили п’яти громадянам України.

Зокрема, не пропустили одну дитину, яка їхала з батьками зі звичайним закордонним паспортом без візи, тоді як у батьків були біометричні паспорти.

“Батьки визнали свою помилку. Претензій не мають”, – сказав Погорєльцев.

Раніше Департамент консульської служби МЗС України повідомляв про відмову у в’їзді до ЄС у неділю чотирьом громадянам України. Один з громадян пред’явив прикордонникам при в’їзді в Румунію паспорт старого зразка (не біометричний) і без візи в ньому, троє інших намагалися в’їхати до Польщі і Словаччини, маючи заборону на в’їзд в ЄС, пов’язаний з перевищенням раніше дозволеного терміну перебування в ЄС.

Про вимоги до перетину кордону під час безвізового режиму читайте в публікаціях: “До безвізу. Які документи можуть запитати в українців на кордоні” та “В яких випадках українців не пускатимуть до ЄС – пояснення від МЗС”

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter