За вбивство журналіста Хашоггі стратять п’ятьох людей

Дата: 23 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Влада Саудівської Аравії засудила до смертної кари п’ять осіб, звинувачених у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі. Ще трьох людей за вбивство ув’язнили на загальний термін 24 роки.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляють журналісти, прокурор, зачитуючи попередній вирок у судовому процесі, заявив, що під слідством у справі перебував колишній радник саудівського керівництва Сауд аль-Кахтані. Проте йому не висунули звинувачень, а тільки звільнили.

Нагадаємо, що журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашоггі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашоггі було навмисним.

Прокуратура Туреччини повідомила, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter