За вбивство майора Івана Мамчура до 12 років засудили агента ФСБ

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Набрав законної сили вирок, яким Рівненський міський суд засудив до 12 років позбавлення волі агента ФСБ Олега Смородинова, якого звинуватили у вбивстві ветерана АТО та майора Івана Мамчура у вересні 2016 року.

Про це повідомили в СБУ.

Олег Смородинов

Українські правоохоронці затримали Смородинова після вбивства в листопаді 2016 року, коли той намагався перетнути російсько-український кордон. За даними слідства, двічі судимого чоловіка завербував співробітник ФСБ РФ Максим Живилов у січні-лютому 2016 року. Представник російської спецслужби поставив завдання Смородинову знайти місце проживання і роботи окремих військовослужбовців ЗС України з-поміж учасників АТО / ООС та російсько-грузинського конфлікту 2008 року.

Зібрані розвіддані Смородінов викладав в окремих звітах, які передавав куратору на оптичних дисках на території РФ. Задокументовано, що в липні 2016 року Смородинов отримав завдання виїхати до України та вбити колишнього військового, працівника Рівненського слідчого ізолятора Івана Мамчура. За виконання співробітник ФСБ обіцяв влаштувати його на роботу в поліцію в тимчасово окупованому Криму.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter