За участь у війні проти України білоруським військовим пропонують гроші та навчання в Росії

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Російські спецслужби вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців з Білорусі та проводять “індивідуальні бесіди” з рядовим складом. У такий спосіб росіяни намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не в складі збройних сил Білорусі.
 
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
Фото: Укрінформ
“За виконання “спеціальних завдань” білорусам пропонується грошове забезпечення в розмірі $1000–1500 на місяць. На додаток – пільгове навчання в російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, рязанське повітрянодесантне командне училище).
Зокрема, такі випадки зафіксовані в підрозділах 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі”, йдеться в повідомленні.
 
Незважаючи на “заохочення”, серед білоруських військовослужбовців відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участі у війні Росії проти України. Білорусів, які все-таки погоджуються брати участь у військових діях на боці РФ вилучають зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі.
 
Наразі серед вищого воєнно-політичного керівництва країни відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Білорусів, які відмовляються від участі в так званій “спеціальній операції”, перевіряють на зв’язки з опозицією. Нелояльних до Росії командирів замінюють.
 
Нагадаємо, для військових Росії та Білорусі запрацював сайт з інструкцією, як уникнути участі у війні проти України.
 
Онлайн-ресурс www.defenseua.com допоможе російським та білоруським військовим знайти контакти урядових організацій та детальну інструкцію, як відмовитися від участі у війні проти України.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter