Понад 8 тисяч українців забажали допомагати в ліквідації наслідків війни

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

За шість днів понад 8 тисяч громадян України подали заявку щодо своєї готовності допомагати в ліквідації наслідків війни. 

Про це повідомила ДСНС у телеграмі. 

Фото: ДСНС

Минулого тижня Міністерство внутрішніх справ запросило українців та українок у добровольці з цивільного захисту – брати участь у розборі завалів, рятуванні людей, наданні допомоги потерпілим, розвантаженні гуманітарних вантажів та інших заходах. Для цього потрібно було заповнити відповідну форму

За шість днів заявки подали понад 8 тисяч людей. 

“Більше половини – це Київ і Київська область… Така небайдужість вражає і надихає! Численні звернення і дзвінки на кшталт “Я зареєструвався, коли вже викличуть працювати?” підтверджують вашу рішучість допомогти людям”, – йдеться в дописі ДСНС.  

У службі водночас зазначили, що органи місцевої влади та самоврядування не в змозі залучити всіх одночасно:

“Через щільне мінування населених пунктів та екосистем військами російської федерації, а також наявність численних мін-пасток та замаскованих вибухових пристроїв неможливо швидко розмінувати території для подальшого проведення допоміжних робіт з розбору завалів. Україна, на відміну від країни-агресора, цінує життя кожного громадянина. Наші сапери працюють у режимі нон-стоп, щоб забезпечити безпечні умови для вашої роботи”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter