За рік у світі вбили понад три сотні транслюдей

Дата: 20 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У 2019 році у світі вбили 331 трансґендерну людину.

Такі дані оприлюднила європейська трансґендерна організація TGEU.

Свій звіт правозахисники оприлюднили 20 листопада, у День пам’яті трансґендерних людей, які загинули через насильство. За їхніми даними, більшу кількість жертв становили працівники секс-індустрії, в якій доводиться працювати трансґендерним людям через дискримінацію та неможливість влаштуватися на іншу роботу. 

За словами директорки міжнародної правозахисної організації “Amnesty International в Україні” Оксани Покальчук, яка звернула увагу на звіт, зафіксовані дослідниками цифри не є повними. 

“Цей показник не включає незафіксовані вбивства, про які не повідомляли в поліцію, які не задокументували правозахисники. А таких, на жаль, більшість. Трансґендерні люди та їхні рідні рідко звертаються за допомогою”, – розповіла вона. 

20 листопада у всьому світі проходить День пам’яті трансгендерних людей, які загинули через насильство.Цю традицію…

Gepostet von Oksana Pokalchuk – head of Amnesty International Ukraine am Mittwoch, 20. November 2019

Як відомо, День пам’яті трансґендерних людей, які загинули через насильство, започаткували в 1999 році друзі вбитої за рік до цього трансґендерної музикантки зі США Ріти Хестер. Згодом пам’ять убитих трансґендерів почали вшановувати в різних куточках світу. 

Нагадаємо, що цього року Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансґендерність із переліку психічних розладів у Міжнародній класифікації хвороб, але досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі. Однак деякі з них на власному прикладі показують, що боротися зі стереотипами щодо трансґендерів можливо. 

Так, наприклад, нещодавно мешканці 4-тисячного італійського міста Тромелло, яке розташоване в північноіталійській області Ломбардія, обрали своїм мером 40-річного трансґендерного чоловіка Джанмарко Негрі. Він був відомий своєю активною позицією щодо захисту прав ЛГБТ-людей задовго до виборів, але під час перегонів не боявся розповідати виборцям про труднощі, з якими зіткнувся на шляху до прийняття себе. 

У США трансґендерка Крістін Холлквіст торік стала офіційним кандидатом на пост губернатора штату Вермонт від Демократичної партії. За свої 62 роки жінка встигла стати батьком трьох дітей та побудувати успішну кар’єру, а у 2016 році вирішила зробити публічний камінг-аут та почала вживати гормональну терапію. 

Боротися зі стереотипами доводиться і в спорті. Про свою історію наприкінці минулого року розповів трансґендерний боксер Пет Манюель, який уперше в історії здобув перемогу в професійному боксерському матчі. Виявилося, що протягом двох років від поєдинків з ним через упередження щодо трансґендерів відмовлялися десятки чоловіків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter