За п’ять днів масованих обстрілів Моніторингова місія ООН зафіксувала 90 смертей цивільних

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Спостерігачі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні встановили 90 випадків загибелі цивільних від російських обстрілів із 29 грудня по 2 січня. Серед загиблих – двоє дітей. 

Ця цифра також охоплює цивільних, що загинули від обстрілів на окупованій частині Донецької області.

Про це йдеться в повідомленні місії. 

Фото: КМДА

Від масованої атаки 29 грудня, що росіяни спрямували на 12 областей України, понад 400 цивільних отримали поранення. З них 29 – на окупованих територіях Донеччини.

Крім того, 2 січня російські війська спрямували масштабну ракетну та безпілотну атаки на Київ та Харків передусім. За попередніми даними, через ці обстріли загинуло щонайменше п’ять людей, 130 – отримали поранення.

На Київ росіяни спрямували близько 100 ракет, йдеться в повідомленні моніторингової місії. Внаслідок атаки поранено 68 цивільних, зокрема двоє дітей. Крім того, уламки ракет пошкодили житлові будинки, супермаркет, а також газову та електричну підстанції, через що п’ять районів міста залишилися без світла, води та опалення.

У Харкові кілька російських ракет влучили в центр міста та пошкодили житлові будинки. 62 місцевих мешканці отримали поранення, зокрема й шестеро дітей.

Нагадаємо, в ніч на 3 січня померла ще одна потерпіла від обстрілу в Києві 29 грудня. 

Загалом за час повномасштабної збройної агресії Росії в Україні загинуло 515 дітей. 1179 – отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter