За програмою “єВідновлення” українцям виплатили вже 3,2 мільярда гривень

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За програмою “єВідновлення” понад 35 тисяч українських родин, чиє майно пошкодили чи зруйнували росіяни, отримали від держави виплати на 3,2 мільярда гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Фото: Getty Images

Загалом за програмою “єВідновлення” українці вже надіслали понад 67 тисяч заявок. Найбільше – з Харківщини, Київщини та Миколаївщини.

За компонентом програми, який стосується виплат за знищене майно, зареєстрували 8,4 тисячі заявок. За словами Шмигаля, влада вже згенерувала понад 2 тисячі житлових сертифікатів на майже 3,7 мільярда гривень.

“Понад 540 сертифікатів уже заброньовані. Це означає, що їхні власники скоро придбають своє житло”, – наголосив він.

Крім того, уряд затвердив постанову, яка вдосконалює механізм реалізації програми “єВідновлення”. Тож відбуватимуться такі зміни:

  • спрощення припинення права власності на знищений об’єкт;
  • покращення взаємодії міністерств щодо обміну інформацією;
  • прописування чіткого алгоритму оскарження дій спецкомісій;
  • оновлення порядку нарахування коштів та їхнього використання на будівництво приватного, садового або дачного будинку тощо.

Головна мета цих змін, за словами Шмигаля, полягає в тому, щоб усунути незручності та розбіжності в програмі, максимально спростити шлях від подання заявки до отримання компенсації, купівлі чи будівництва житла.

Нагадаємо, що на початку січня перша українська сім’я скористалися житловим сертифікатом у межах програми “єВідновлення”. Документ дозволить придбати новий будинок замість зруйнованого окупантами. Найближчим часом родина з Гостомеля переїде до нового помешкання в Бучі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter