За порти в Криму Україна вимагатиме мільярдної компенсації від Росії

Дата: 20 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Адміністрація морських портів України вимагатиме від уряду Росії виплати понад 1,24 млрд гривень компенсації збитків, завданих унаслідок окупації Криму.

Про це повідомили у відомстві.

Раніше підприємство вже надавало інформацію щодо власних активів на півострові Міністерству юстиції України, яке подавало загальний позов до Європейського суду з прав людини.

“Цього разу ми використовуємо положення Угоди про заохочення та взаємний захист інвестицій. Перший крок – це направлення вимог щодо компенсації збитків безпосередньо до уряду РФ. Якщо протягом пів року ми не отримаємо відповіді, ця справа перейде на розгляд до міжнародного арбітражу”, – підкреслив керівник відомства Райвіс Вецкаганс.

Письмове повідомлення уряду РФ планують надіслати до кінця 2019 року. Адміністрація морських портів наголосила, що факт подання позову жодним чином не означає, що підприємство погоджується з існуванням будь-яких правових підстав для окупації та анексії Криму, який залишається територією України.

Відомо, що з 2014 року судноплавство в Азовському морі скоротилася більш ніж удвічі, а тому через це морські порти недоотримали близько 6 млрд грн прибутку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter