За понад два місяці над Львівщиною збили більш ніж два десятки російських ракет

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Із 24 лютого сили протиповітряної оборони збили над Львівщиною понад 20 російських крилатих ракет.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Наслідки російського обстрілу у Львові, 18 квітня. Того дня одна з ракет влучила в шиномонтаж. Фото: Anadolu Agency

Окрім ракет сили протиповітряної оборони збили над регіоном близько 10 безпілотників. 

За час повномасштабного вторгнення на Львівщині обстрілювали військові частини та полігони, будівлю авіаремонтного та бронетанкового заводу, нафтобазу та тягову підстанцію залізничної станції “Красне”, а також цивільну інфраструктуру. Лише внаслідок обстрілу 13 квітня Міжнародного центру миротворчості та безпеки загинуло 35 осіб, ще семеро людей загинули після обстрілу Львова 18 квітня. 

За словами Козицького, у регіоні нині налагоджують роботу чатбота для допомоги військовим “Щось летить” (@rusrocketfly_bot). Він дає можливість громадянам повідомляти про загрозу в небі, наприклад ракету, безпілотник чи літак. У ньому можна авторизуватися через “Дію”.

“Це додаткове джерело інформації для ППО, вони ним активно користуються. Ми вже маємо перші позитивні результати користування. Зараз працюємо над покращенням функціоналу. Просимо всіх реєструватися”, – розповів посадовець. 

Станом на кінець березня, за даними Міноборони, Росія випустила по Україні 467 ракет різного типу. Нині, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, кількість випущених ракет сягає вже 1,3 тисячі. Ще приблизно стільки ж, за словами посадовиці, лишилося на озброєнні російської армії. 

“За нашими даними, у них запаси скоротилися більш ніж удвічі за час, коли вони з 24 лютого активно їх використовують по території України. Приблизні цифри – це більш як 1,3 тис. ракет, стільки ж залишається. Це ракети повітряного, морського та наземного базування. Вони виснажуються щодо ракет та особового складу, але ще досить ракет, щоб завдати серйозної шкоди”,сказала вона в телеефірі. 

Комплектувальні для ракет до Росії завозили з інших країн, а тому поповнити запаси швидко окупанти не зможуть через накладені світом санкції. РФ уже стала лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. 

Фотографія обкладинки: ABC 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter