Минулої доби через обстріли Херсонщини військами РФ загинуло двоє цивільних, ще десятеро зазнали поранень

Дата: 06 Липня 2023
A+ A- Підписатися

5 липня армія РФ 84 рази обстріляла Херсонщину. Внаслідок атак росіян двоє людей загинули, ще десятеро отримали поранення, серед поранених одна дитина.

Про це поінформував очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілу Херсонщини росіянами. Фото: поліція Херсонської області

За минулу добу противник здійснив 84 обстріли, випустивши 430 снарядів з мінометів, артилерії, танків, “градів”, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 38 снарядів”, – йдеться в повідомленні.

За словами посадовця, окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів.

Через російську агресію двоє людей загинули, ще 10 (з них одна дитина) дістали поранення.

Наслідки обстрілу Херсонщини росіянами. Фото: поліція Херсонської області

За даними поліції Херсонської області, війська РФ вели активні обстріли Херсона, від ворожих атак потерпає мікрорайон Корабел, центр міста, Дніпровський район, прибережна зона та передмістя. Крім того, росіяни з авіації вдарили по селищу Антонівка, там пошкоджено склади та ангар на території одного з місцевих підприємств.

“Окупаційна армія здійснила авіаудар по с. Зміївка, внаслідок вибухів пошкоджені житлові будинки та сільгосптехніка. Під час артилерійського обстрілу смт Білозерка загинув 58-річний чоловік та поранено 5 місцевих жителів, серед яких 10-річний хлопчик, у всіх мінно-вибухові травми, уламкові поранення та гостра реакція на стрес. У с. Садове Херсонської громади внаслідок російського обстрілу пошкоджені житлові будинки, службовий автомобіль оператора поштового зв’язку та три автомобілі організації, яка на момент удару роздавала мешканцям гуманітарну допомогу, дві жінки отримали поранення. У с. Іванівка Білозерської громади під російський обстріл потрапив 58-річний чоловік, у нього травма голови”, – зазначають правоохоронці.

За минулу добу поліція відкрила 17 кримінальних проваджень за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України.

Нагадаємо, впродовж доби 4 липня внаслідок обстрілів армією РФ Херсонщини загинули двоє мирних жителів, ще одна людина дістала поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter