За минулу добу внаслідок російських обстрілів в Україні загинули восьмеро цивільних, ще 11 – поранені

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок російських обстрілів Херсонської, Харківської, Донецької та Запорізької областей 19 вересня там загинули восьмеро людей. Ще 11 цивільних дістали поранення. 

Про це повідомили очільники тамтешніх ОВА – Олександр Прокудін, Олег Синєгубов, Ігор Мороз та Юрій Малашко.

Фото: Поліція Харківської області

Херсонщина. 19 вересня, у вівторок, росіяни 118 разів обстріляли область, випустивши 589 снарядів з мінометів, артилерії, “градів”, ПТРК, АГС, БПЛА, танків та авіації.

Окупанти поцілили  в житлові квартали населених пунктів області, будівлі медичних закладів у Бериславському та Херсонському районах, територію заводів та автомобільної бази, будівлю навчального закладу в Херсоні.

Внаслідок цього двоє людей загинули, ще четверо – дістали поранення.

Харківщина. Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Купʼянського, Богодухівського та Ізюмського районів області.

Зокрема, армія РФ у Купʼянську поцілила керованою авіабомбою по трьох авто, де були цивільні. Загинули шестеро людей – четверо чоловіків та двоє жінок.

Крім того, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали інші населені пункти – Красне Перше, Лиман Перший, Синьківка, Котлярівка, Крохмальне, Берестове, Амбарне, Строївка, Тополі, Одноробівка та Івашки.

В області тривають роботи з розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили понад 4,9 га території та знешкодили 151 вибухонебезпечний предмет.

Донеччина. Окупанти завдали авіаудару і 34 артобстрілів по Вугледару. Під обстрілами також перебувають Авдіївка, Красногорівка, Єлизаветівка і Катеринівка.

У Плещіївці, Сіверську та Званівці також зафіксовано обстріли. Внаслідок цього пошкоджені приватні будинки та багатоповерхівка. 

Усього за добу росіяни поранили пʼятьох жителів Донеччини – чотирьох у Петропавлівці та одного в Багатирі.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення загинули 1711 жителів Донеччини, поранення дістали – 4146. Встановити точну кількість загиблих і поранених у Маріуполі та Волновасі поки неможливо. 

Запоріжжя. За минулу добу військовослужбовці РФ завдали 128 ударів по 24 містах та селах Запорізької області.

Окупанти вчинили п’ять РСЗВ-обстрілів Новодарівки, Левадного та Степового, 12 БПЛА-атак по Канівському, Оріхову, Новодарівці, Малинівці, Степногірську, Степовому й Малим Щербакам, а також завдали шістьох авіаударів по Оріхову, Роботиному та Малій Токмачці.

105 артилерійських обстрілів сталися на території прифронтових населених пунктів, зокрема Гуляйполя, Залізничного, Чарівного, Левадного, Ольгівського, Білогірʼя, Полтавки, Лобкового, П’ятихаток, Павлівки й Кам’янського.

Внаслідок удару ворожого дрона-камікадзе по Степногірську поранення отримали чоловіки 32 та 42 років.

Надійшло 35 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських споруд та об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, що щонайменше пʼятеро людей загинули та 15 дістали поранення внаслідок російських обстрілів Донецької та Херсонської областей 18 вересня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter