За місяць в окупованому Криму зафіксували понад 70 затримань та 16 арештів

Дата: 14 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

16 арештів, 73 затримання та ряд інших порушень прав людини зафіксували жовтні поточного року в окупованому Росією Криму.

Звіт опубліковано на сайті Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ).

Фото з відкритих джерел

За звітний період зафіксовано три обшуки, 73 затриманих/утримуваних, 16 арештів, 73 випадки допитів, опитувань та “бесід”,1 етапування та 40 випадків винесення штрафів. Зафіксовано 47 випадків порушення права на справедливий суд. Відомо про 4 випадки порушення права на найвищий досяжний рівень фізичного та психічного здоров’я“, – йдеться у повідомленні.

Крім того, КРЦ зазначає, що всі політично мотивовані обшуки та затримання з подальшими допитами, штрафи, а також порушення права на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров’я були допущені щодо кримських татар.

За даними КРЦ, у жовтні було зафіксовано чотири випадки поміщення у штрафний ізолятор політв’язнів Андрія Захтея, Асана Ахтемова і Теймура Абдуллаєва (двічі).

Минулого місяця також незаконно помістили до психіатричної лікарні першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

У звіті також йдеться про скарги на грубе поводження, погані умови тримання та ігнорування адміністрації на запити у місцях позбавлення волі, які надійшли політв’язнів Олега Приходька, Айдера Джаппарова, Руслана Месутова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Ленура Халілова, Ельдара Кантемірова, Руслана Нагаєва, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва та Сулеймана Асанова.

Нагадаємо, згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 102 людей. 76 із цього списку – кримські татари. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідає їхні історії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter