За майже два роки повномасштабної війни російські окупанти пошкодили в Україні понад півтори тисячі медзакладів

Дата: 08 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Російські війська з 24 лютого 2022 року пошкодили в Україні понад півтори тисячі медичних закладів. З них майже пів тисячі вдалося відновити.
 
Про це повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.
 
Пошкоджена росіянами лікарня в Тростянці. Джерело: Reuters

“За майже два роки повномасштабної війни Росія пошкодила 1 501 об’єкт медзакладів та ще 195 – зруйнувала вщент. З них уже вдалося повністю відновити 474, ще 383 об’єкти медзакладів відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення”, зазначили в МОЗ.

За інформацією міністерства, внаслідок обстрілів та бомбардувань найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпровщини, Херсонщини, Запоріжжя. Також там зазначили, що інформацію щодо Луганщини наразі повністю отримати неможливо.

У МОЗ додали, що від початку повномасштабної війни російська армія пошкодила 103 авто екстреної меддопомоги, знищила 253 автомобілі та захопила 125 автівок “екстренки”.

“Однак станом на початок січня 2024 року в Україні вже вдалося відновити більшість медичних закладів на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, таких як вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Зокрема, найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині”, йдеться в повідомленні

Нагадаємо, станом на початок грудня 2023 року в Україні частково або повністю відновили 847 об’єктів охорони здоров’я, які пошкодили чи зруйнували російські окупанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter