За липень в Україні зафіксували понад 200 кібератак

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
За липень поточного року в Україні зареєстрували 203 кібератаки. Представники Держспецзвʼязку зазначають, що збільшилася кількість атак російських хакерів на органи державного управління.
 
Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.
 

“Фахівці урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, у липні зареєстрували 203 кібератаки. Зросла кількість атак на представників державного управління та фінансові установи, від яких залежить життя громадян України”, – йдеться в повідомленні.

У Держспецзв’язку додали, що поки російська армія посилює напади на цивільну інфраструктуру та мирні міста, російські хакери підтримують ці атаки у кіберпросторі.

10 серпня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Михайло Кузнєцов заявив, що спільно з іншими правоохоронними органами поліція відбила і ліквідувала наслідки 83 ворожих кібератак, а також попередила понад 300 атак.

Нагадаємо, 26 липня з’явилася інформація, що російські хакери розповсюджують серед українських користувачів небезпечні електронні листи з темами “Інформаційний бюлетень” та “Бойове розпорядження”.

А днем раніше Cert-ua повідомила про факти масового розсилання електронних шкідливих листів, які крадуть дані. Листи надсилаються з темою “Остаточний платіж” та однойменним вкладенням у вигляді TGZ-архіву. Відкриття архіву призводить до завантаження на комп’ютер шкідливих програм і, як наслідок, викрадення даних.

Фото обкладинки: Associated Press

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter