За кілька годин мешканцям Києва роздали 10 тисяч автоматів для спротиву окупаційним військам РФ

Дата: 24 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Увечері 24 лютого у Києві масово почали озброювати добровольців, що готові захищати місто від загарбників. З огляду на загрозу, яку становлять окупаційні війська, автомати видають киянам за повністю спрощеною процедурою. Для цього вимагають лишень надати паспорт, дані з якого вносяться до бази даних, і людина отримує автомат, який закріплюється за добровольцем. 

Про це в в ефірі каналу Рада повідомив представник президента у Конституційному Cуді Федір Веніславський.

З посиланням на міністра внутрішніх справ Денис Монастирський поінформував, що за кілька годин вечора 24 лютого тисячі одиниць вогнепальної зброї видали мешканцям Києва, зможуть використовуватимуть її для захисту свого міста.

“У нас є міська тероборона, яка входить до складу ЗСУ як окремий рід військ. А є друга складова – цивільно-військова оборона, це добровольчі формування територіальних громад. Я мав розмову з міністром внутрішніх справ паном Монастирським, (інформую, що) у Києві лише протягом кількох останніх годин видано членам добровольчих формувань територіальної громади біля 10 тисяч автоматів. Це люди, які самоорганізувалися, які мають чітку організаційну структуру, підпорядковуються командуванню Сил тероборони”, – повідомив він. 

За його словами, учасники тероборони вже зараз в цей час патрулюють вулиці столиці. І це ще один потужний компонент відсічі будь-яким загрозам”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter