За два тижні українська IT-армія паралізувала роботу майже 2,5 тисяч онлайн-ресурсів росіян

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Українські IT-фахівці за два тижні зупинили роботу 2 400 російських онлайн-ресурсів, серед яких були й пропагандистські медіа.

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

Фото: Getty Images

Кібератака вивела з ладу великі пропагандистські російські медіа Rambler, Газета.Ru, МК. Також українські хакери показали на центральних телеканалах Криму привітання з 1 вересня від президента України.

Кіберфахівці IT-армії заблокували сайти найбільших та найважливіших банків РФ: Газпромбанку, Московського кредитбанку, Совкомбанку. Росіяни не змогли скористатись онлайн-банкінгом.

Оптові та роздрібні продавці молочної продукції з Росії також були вимушені вручну опрацьовувати документи. Крім того, українці зупинили роботу найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів та запчастин у Росії “Дром”. Через це росіяни не могли купити автомобілі або запчастини.

Українська IT-армія діє ще з початку повномасштабного російського вторгнення. З лютого до квітня вона атакувала 660 російських онлайн-ресурсів.

Нагадаємо, наприкінці серпня українські хакери зламали російське пропагандистське телебачення в окупованому Криму, запустили архівне відеозвернення президента Володимира Зеленського щодо півострова, а також відеоролики про український півострів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter