За добу російські війська вбили сімох жителів Донеччини, ще шістнадцятеро дістали поранення

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися

13 травня, у суботу, окупанти вбили сімох жителів Донеччини – пʼятьох в Авдіївці та двох у Костянтинівці. Ще шістнадцятеро людей в області дістали поранення. Загалом за час повномасштабної війни війська РФ вбили 1 509 жителів Донеччини та поранили – 3 520. Встановити точну кількість постраждалих у Маріуполі та Волновасі наразі неможливо.

Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

Так, у Костянтинівці внаслідок масованого удару росіян загинули двоє цивільних, серед яких 15-річна дівчина. Поранення дістали десятеро, зокрема двоє підлітків 15 та 16 років. Також пошкоджені 8 приватних будинків, 7 багатоповерхівок, 2 промислових та 5 інфраструктурних обʼєктів. 

Фото: Павло Кириленко

Окупанти били й по Дружківці. Там поранені двоє цивільних та пошкоджені 2 будинки. 

У Богоявленці також поранені двоє людей. Під обстрілами – Пречистівка, Максимівка та Вугледар, Торецька, Часовоярська та Соледарська територіальні громади. 

Фото: Павло Кириленко

Крім того, четверо людей загинули в Авдіївці. Курахівську територіальну громаду російські війська 6 разів обстріляли: у Кураховому пошкоджені 3 багатоповерхівки, в Острівському – 4 приватні будинки, у Вовченці – 1 будинок.

Нагадаємо, що 12 травня армія РФ також обстрілювала Донеччину. Внаслідок цього поранення дістали четверо українців – двоє у Дружківці, один у Костянтинівці й один у Георгіївці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter