За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинула одна людина, ще двоє – поранені

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині протягом минулої доби від російських обстрілів загинула одна людина, ще один цивільний дістав поранення. Крім того, важкі ураження отримала ще одна людина внаслідок наїзду на ворожу міну.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Cинєгубов.

Ілюстративне зображення. Фото: В’ячеслав Ратинський

“За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок ворожих обстрілів в прикордонній громаді Харківського району загинув 66-річний мирний мешканець, в Куп’янському районі 74-річний чоловік госпіталізований з пораненням. У Чугуївському районі 65-річний чоловік отримав важкі поранення, наїхавши на автомобілі на ворожу міну”, — повідомив Синєгубов.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Харків та населені пункти Харківського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів.

Унаслідок обстрілів у Вовчанську пошкоджено приватний будинок, в Ізюмі – будівлю магазину. Також руйнувань зазнали нежитлові та господарчі споруди, там сталися пожежі.

Працівники слідчо-оперативних груп опрацювали та зафіксували понад 26 фактів пошкодження будинків та інших споруд в наслідок обстрілів та пожеж.

На блокпостах правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1014 транспортних засобів.

Працівники нацполіції за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставили для перевірки 58 осіб.

Відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 9 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському. 

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1458,45 гектара. Вилучено 23 285 вибухонебезпечних предметів, знищено – 2 054.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 1537 воєнний злочин, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 1364, за ст. 111-1 КК України – 149 та інші.

Нагадаємо, що 13 жовтня прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції у селищі міського типу Куп’янськ-Вузловий виявили тіла трьох вбитих цивільних. 

Один із загиблих  місцевий мешканець, його поховав товариш на території домоволодіння. Чоловік розповів правоохоронцям, що 21 вересня російський військовий вистрілив в голову його знайомого через те, що той допомагав українській армії та повідомляв місця дислокації окупантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter