За добу на Дніпропетровщині затримали одинадцятьох осіб, підозрюваних у диверсійній діяльності

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

За добу на Дніпропетровщині поліцейські затримали одинадцятьох осіб, яких підозрюють у диверсійній діяльності, та чотирьох мародерів.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

У одного з затриманих у Дніпрі виявили діалог у вайбері з особою під аватаркою ФСБ та дзвінки з прихованих номерів. Фото: Нацполіція

У Дніпрі на проспекті Олександра Поля затримали чоловіка, який фотографував службовий автомобіль правоохоронців. Під час перевірки у його мобільному телефоні виявили діалог у вайбері з особою під аватаркою ФСБ та дзвінки з прихованих номерів. У іншого затриманого вилучили блокноти із записами про атомні електростанції, мости, а також російські сім-карти.

Затримали ймовірного диверсанта й у Павлограді.

Троє з одинадцятьох затриманих були озброєні автоматом Калашникова, гранатою Ф-1 та гвинтівкою Мосіна. 

Окрім цього, у Кривому Розі затримали двох мародерів з пристроями для відкривання дверей та магнітними ключами. Ще двох чоловіків виявили у Новомосковську – вони пошкодили замки у гаражі та викрали два мопеди.

Нагадаємо, що Верховна Рада посилила відповідальність за мародерство. Відтепер воно прирівнюється до злочину в особливо великих розмірах або вчиненого організованою групою і карається ув’язненням від трьох до п’яти років.

Також парламент ухвалив закон, яким посилив відповідальності за злочини проти основ нацбезпеки в умовах дії режиму воєнного стану, зокрема, за диверсію можна отримати позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацією майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter