За держзраду до 13 років ув’язнення засудили кримського суддю Ігоря Бражника, який переслідував кримських татар

Дата: 24 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Подільський районний суд Києва оголосив вирок колишньому судді Совєтського районного суду Автономної Республіки Крим Ігорю Бражнику, який з початку військової операції РФ із захоплення Кримського півострова перейшов на службу до РФ. Громадянина України суд заочно засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок у Єдиному реєстрі судових рішень.

2014 року окупаційна влада призначила засудженого на посаду судді підконтрольного РФ Совєтського районного суду.

Відомо, що Ігор Бражник, зокрема, засудив до трьох років колонії 25-річного кримського татарина Азіза Файзуллаєва за нібито підпал сільради Пушкіного в Совєтському районі.

Також засуджений вислав із Криму до Узбекистану дружину вбитого російськими силовиками Набі (Аюба) Рахімова.

Суд у своєму вироку вказав, що Бражник є суб`єктом кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111 КК України, та залишається громадянином України донині, незалежно від “місця його проживання, та фактичне набуття Бражником громадянства російської федерації не впливає на зміст його правових відносин з Україною, за якими він визнається лише громадянином України”.

Розгляд цієї кримінальної справи відбувався за участю Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в місті Києві.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що “одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова”. За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter