За день від обстрілів Харкова та області загинуло восьмеро цивільних, зокрема 13-річна дитина

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові продовжують обстріли житлових масивів Харкова та області. Унаслідок денних атак загинуло восьмеро людей, зокрема 13-річна дитина. Поранення отримали 19 людей, серед них – двоє дітей чотирьох та дев’яти років.

Про це в телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Міна уповільненої дії / Фото: телеграм-канал Синєгубова

Крім того, у регіоні зафіксували використання ворогом мін відкладеної дії, зазначив Синєгубов: 

“Вони не спрацьовують одразу, лише тоді, коли їх зачепить людина чи інший фактор руху. Тому вони ще більш небезпечні. Знаходили їх в різних районах міста Харків – Індустріальному, Київському, Немишлянському та ін. Окупанти такі міни розкидали близько 1.30 ночі з артилерії. Рятувальники ліквідовували їх весь день, вдалося знищити більше 80 мін. Ми продовжуємо знаходити їх на дахах, на горищах і навіть на дитячих майданчиках”. 

Голова ОВА вкотре закликав містян бути вкрай обережними, не підходити до об’єктів та в разі їхнього виявлення одразу телефонувати 101. 

Синєгубов додав, що в області складним залишається Ізюмський напрямок. 

“Окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше. Але їм це не вдається, бо наша українська армія міцно тримає позиції та не пускає окупантів. Попри атаки ворога область працює над доставленням гуманітарної допомоги, відновленням доріг та запуском економічних процесів. Перемога за нами!” – написав він.  

Нагадаємо, що за добу 10 квітня внаслідок обстрілів російських окупантів на Харківщині загинули шестеро людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter