За час вторгнення в Україні постраждали понад 1,1 тисячі дітей

Дата: 19 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення внаслідок дій російських військових постраждали 1148 дітей, з яких 390 – загинуло. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Шестирічний хлопчик дивиться на могилу своєї матері, яка померла в Бучі. Фото: AP Photo / Rodrigo Abd

Ще понад 759 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Найбільше потерпілих у Донецькій області – 395, у Харківській – 219, а також у Київській – 116.

До прикладу, 16 вересня в Харкові двоє дітей 5 та 17 років отримали поранення під час обстрілу, 17 вересня в Чугуєві від отриманих травм у лікарні померла 11-річна дівчинка, а 18 вересня внаслідок обстрілу Куп’янська поранення дістав 11-річний хлопчик. З понад двох сотень постраждалих дітей від кінця лютого на Харківщині 55 загинуло.

Також на Донеччині 18 вересня в Торецьку отримала поранення 12-річна дівчинка.

Серед регіонів, де за час повномасштабного вторгнення зафіксували найбільшу кількість постраждалих дітей, Миколаївська область, у якій таких налічують 72, Чернігівська – 68, Луганська – 61, Херсонська – 55, Запорізька – 46, та Дніпропетровська – 26.
 
В Офісі генерального прокурора нагадують, що цифри щодо потерпілих не є остаточними, бо триває робота зі встановлення жертв у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.
 
Нагадаємо, що від початку повномашстабного вторгнення безвисти зникли 236 дітей, а ще понад 7 тисяч вважають незаконно депортованими до РФ. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter