З поховань у Лимані ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних

Дата: 17 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

З масового поховання в місті Лиман на Донеччині нині вдалось ексгумувати тіла 35 військових та 152 цивільних. 

Про це розповіла пресофіцерка поліції Донецької області Олександра Гаврилко.

На тамтешньому кладовищі росіяни в братській могилі поховали кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а на іншій локації – понад сотню цивільних.

“Тіла 34 військовослужбовців ЗСУ були ексгумовані в Лимані, також за останню добу – тіло ще одного військовослужбовця, але це була окрема могила на території міста. Що стосується цивільних, то 152 цивільні ексгумовані – це і з масових, і з поодиноких поховань”, – розповіла Гаврилко. 

За попередніми даними, недослідженими залишаються близько чотирьох десятків могил і за добу вдається експертам вдається ексгумувати тіла з 12–14 поховань. Більшість похованих мають ознаки мінно-вибухових травм, одна – природної смерті, однак знаходять у Лимані й тіла з ознаками вогнепальних поранень. 

Місцеві нині активно здають біоматеріали, щоб експерти могли проводити дослідження. Вже майже 90 зразків відправили на експертизу.

За словами Гаврилко, у Лимані, в якому до початку повномасштабного вторгнення жили 20 тисяч людей, зараз залишилося трохи більш ніж 2 тисячі. З регіону проводять добровільну евакуацію. 

“Ми роздаємо листівки про евакуацію, люди беруть, цікавляться, що держава надає. Розказують про свій стан, розуміють, що взимку буде дуже важко, і планують свій виїзд. Люди трошки оговтуються, і, можливо, їх на виїзд буде більше”, – каже Гаврилко. 

Нагадаємо, що поліція на Донеччині за добу отримала дані про чотири місця поховання. 

Фотографія обкладинки: Національна поліція 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter