Із середини липня в Україні проти кору вакцинували понад 73 тисячі дітей

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Від середини липня, коли в Україні оголосили кампанію з “наздоганяючої вакцинації” проти кору для дітей, щеплення отримали понад 73 тисячі з них. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: Івано-Франківська ОДА

Із загальної кількості щонайменше 37 тисяч дітей від 2 до 17 років отримали першу дозу вакцин проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, а ще понад 36 тисяч – другу дозу. 

Найбільше щеплень загалом провели на Херсонщині та в Києві, а найменше за попередній тиждень – у Чернігівській, Вінницький й Одеській областях.

“Серед основних причин неявки на вакцинацію в цих областях батьки називають такі причини, як переїзд до інших областей чи виїзд із дітьми за кордон”, – кажуть посадовці. 

Вірус кору небезпечний для всіх невакцинованих людей, але особливо для дітей до року. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не були вакциновані, також є вразливими до захворювання, а саме в дорослих і дітей, молодших за рік, хвороба зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

В Україні цього року вже фіксували випадки кору. Нині в регіонах працюють 312 мобільних вакцинальних бригад, що проводять щеплення у віддалених районах та виїжджають на вакцинальні сесії до організованих колективів, наприклад шкіл, гуртків, оздоровчих таборів. Можуть виїздити такі групи й до місць компактного розміщення ВПО чи громад.

Запис на вакцинацію та формування бригад організовують регіональні координатори. Інформацію про пункти щеплень, їхні адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, що в МОЗ прогнозували сплеск ковіду восени, якщо не почати активніше вакцинуватись. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter