З прифронтової Донеччини примусово евакуювали 130 дітей, Харківщини — 79

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

З прифронтових територій Донеччини примусово евакуювали 130 дітей, з Харківщини — 79.

Про це під час круглого столу “Діти війни. Злочини Росії проти українських дітей” у Military Media Center повідомила начальниця відділу департаменту правового забезпечення Мінреінтеграції Ксенія Мулюн.

Примусова евакуація дітей із зони воєнних дій є дієвим кроком, спрямованим на захист прав дітей в умовах воєнного стану, йдеться в повідомленні. 

Мулюн уточнила, що евакуація відбувається в Кіровоградську, Черкаську, Тернопільську області, також як регіон для розміщення дітей з батьками, вивезених з прифронтових сіл та містечок Сходу країни, розглядається Житомирщина.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій 7 березня 2023 року. Підставою для її проведення є рішення обласних військових адміністрацій.

Тоді міністерка з питань реінтеграції деокупованих територій Ірина Верещук пояснила, що батьки або опікуни дитини не зможуть відмовитись від евакуації з міста, аргументувавши це положеннями 166 статті Кримінального кодексу, згідно з якими батьки зобов’язані зробити так, щоб життю та здоров’ю дітей нічого не загрожувало.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter