З початку вторгнення есбівці викрили понад шість тисяч організаторів псевдореферендумів

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного російського вторгнення есбівці ідентифікували понад шість тисяч організаторів псевдореферендумів у окупованих районах України. 

Про це повідомили у СБУ. 

Пропагандистські російські матеріали влітку на Херсонщині

Серед викритих представник так званої “виборчої комісії” з Херсона, який агітував за анексію регіону до Росії, ходячи по квартирах херсонців у одному з мікрорайонів. 

Також на Миколаївщині нейтралізували діяльність трьох людей, яких есбівці називають російськими агентами, що займалися підготовкою та популяризацією псевдоголосування.

На Донеччині встановили всіх представників так званої “громадської палати ДНР”, члени якої направили “термінове звернення” до ватажка терористів з вимогою негайно відокремитись від України з подальшим приєднанням до Росії.

На Луганщині ідентифікували “депутата-еленерівця”, який публічно підтримав направлення аналогічного листа до ватажка терористів у регіоні.

Окрім цього, ще 11 організаторів фейкового референдуму викрили в Запорізькій області. Серед них – четверо так званих голів “тервиборчкомів”.

Нагадаємо, що за допомогу росіянам у проведенні псевдореферендумів заочно про підозру повідомили міністру освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитру Табачнику. Виявилось, що за його безпосередніми вказівками “виборчі дільниці” відкривали у навчальних та медичних закладах Запоріжжя та Херсонщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter