З початку року в Україні зафіксували понад пів сотні нападів на журналістів

Дата: 21 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

За дев’ять місяців поточного року в Україні зафіксували 55 випадків фізичної агресії щодо журналістів.

Про це у фейсбуці повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

В Україні за 9 місяців 2019-го року зафіксовано 55 випадків фізичної агресії щодо журналістів, – НСЖУПротягом липня,…

Gepostet von Sergiy Tomilenko am Sonntag, 20. Oktober 2019

Так, тільки протягом липня, серпня та вересня на журналістів в Україні було скоєно 19 атак.

“У третьому кварталі 2019 року найчастіше силу до працівників ЗМІ застосовували в Києві – шість випадків та в Одесі – чотири інциденти”, – розповів Томіленко. 

Експерти НСЖУ, які документують напади на журналістів, назвали одним з найзухваліших та найрезонасніших випадків напад на інформаційну агенцію Укрінформ, який стався влітку. Тоді ультраправі молодики з організації “Традиція і порядок” зірвали пресконференцію, присвячену фальсифікації результатів позачергових парламентських виборів у 50-му округу в Донецькій області. На заході мали розповісти про те, як окружна виборча комісія тиждень не виконувала судових рішень про перерахунок голосів на окремих дільницях, де спостерігачі зафіксували порушення виборчого права та фальсифікації. Молодики напали на кандидата, якого звинуватили в сепаратизмі та підтримці проросійських рухів на Донбасі. 

Після інциденту журналісти Укрінформу розповідали про травми, які дістали від молодиків. Сума збитків після нападу, як наголошували експерти, перевищила 500 тисяч гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter