З початку року смертність від коронавірусу у світі знизилася на 90% – ВООЗ

Дата: 10 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
Від початку 2022 року кількість смертей від коронавірусу у світі знизилася майже на 90%. водночас нові штами COVID-19 продовжують з’являтися та становлять небезпеку.
 
Про це повідомляє Associated Press із посиланням на генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Аданома Гебреїсуса.
 

За його словами, минулого тижня ВООЗ отримала інформацію про понад 9400 смертей, пов’язаних із коронавірусом, а у лютому цього року щотижня від недуги у світі вмирали 75 тисяч людей.

“Ми пройшли довгий шлях, й це – привід для оптимізму. Утім, ми продовжуємо закликати усі уряди, громади та осіб залишатися пильними”, – сказав Гебреїсус.

Він наголосив, що нові штами COVID-19 продовжують з’являтися та становлять небезпеку.

“Майже 10 тис. смертей на тиждень, це на 10 тис. більше, ніж могло б бути для хвороби, яку можна упередити та лікувати”, – зазначив глава ВООЗ.

За його словами, у світі проводиться недостатньо аналізів для виявлення COVID-19, а різниця у пропорції вакцинованого населення в багатих і бідних країнах залишається разючою.

Загалом у ВООЗ нарахували 629 мільйонів випадків інфікування COVID-19 у світі та 6,5 мільйона смертей від цієї хвороби.

Нагадаємо, на початку листопада у Міністерстві охорони здоровʼя схвалили введення бустерної дози вакцини від коронавірусу дітям від 12 до 17 років. За даними відомства, за час пандемії від ускладнень померли 83 дитини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter