З початку повномасштабної війни загинула 101 військова, ще 50 зникли безвісти – Резніков

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Від 24 лютого під час бойових дій загинула 101 військова, ще понад 100 отримали поранення. Зниклими безвісти вважаються 50 жінок-військовослужбовиць. 

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Фото: Олексій Резніков

“Безпосередньо в бойових діях беруть участь близько 5 тисяч жінок. Загинула 101 жінка-військовослужбовець. Зниклими безвісти обліковуємо 50, поранених понад 100. 50 жінок вже відзначені державними нагородами, мають звання Героя України, на жаль, посмертно”, – повідомив міністр.

За його словами, сьогодні у ЗСУ проходять службу 59 786 жінок. З яких 41 тисяча – це військовослужбовиці й, відповідно, майже 19 тисяч – це цивільні працівниці.

Резніков уточнив, що це не тільки медики, а ще й різні спеціальності, які входять до складу Збройних сил України.

“Традиційними жіночими сферами у війську були медицина, зв’язок, діловодство, фінанси, адміністрування. Але ще перед великою навалою в навчальних центрах уже всюди працювали дівчата-інструктори. Сьогодні війна – це логістика, БПЛА, засоби зв’язку, тактична розвідка тощо. І в цій сфері українські жінки й дівчата можуть бути дуже добре реалізовані”, – пояснив він. 

Також Резніков підсумував, що сучасна війна переходить з конвенційної у війну технологій, тому фізичні відмінності нівелюються технічними рішеннями.

Нагадаємо, що у межах обміну 17 жовтня з полону повернули 35 захисниць зі Збройних сил України, 32 – з Військово-Морських сил, 12 – ТрО, вісьмох – з Нацгвардії, включно з двома з “Азову”, пʼятьох – з Державної спецслужби транспорту, чотирьох працівниць ДПСУ та 12 цивільних.

У російському полоні українських військовослужбовиць били, погрожували розстрілом та відрізанням кінцівок, а деяких примушували до отримання громадянства Росії. 

Читайте також: Відсутність військової підготовки, “скляна стеля” і необхідність збиратися на війну за власні кошти: з чим стикаються жінки в армії та що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter