З початку повномасштабної війни росіяни вбили 127 працівників ДТЕК, ще 46 енергетиків зникли безвісти

Дата: 21 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабної війни РФ проти України загинули 127 працівників компанії ДТЕК, ще понад 300 отримали поранення, крім того, 46 українських енергетиків зникли безвісти.
 
Про це повідомляє “Інтерфакс – Україна” із посиланням на виконавчого директора компанії ДТЕК Дмитра Сахарука.
 

Ми платимо дуже високу ціну за те, що є світло… 127 працівників ДТЕК загинули, 319 поранені, 46 зникли безвісти, ще четверо – у полоні. Загалом у лавах ЗСУ служать 4779 працівників”, – зазначив виконавчий директор ДТЕК.

Він висловив подяку українським військовим та енергетикам за захист і відновлення енергосистеми після масованих російських атак.

Сахарук також зазначив, що російські війська постійними обстрілами знищили близько 10% української енергетики і ще близько половини пошкодили.

Він спрогнозував, що дефіцит потужності в енергетиці зберігатиметься і після зими, хоча у дещо менших масштабах. За його словами, наразі дефіцит електроенергії для населення в середньому становить 50%, для промисловості — трохи більше.

Якби навіть ми все відбудували, дефіцит зберігатиметься, бо нам недоступна окупована Запорізька АЕС потужністю 6 ГВт, також три ТЕС – це ще 3,6 ГВт”, – пояснив виконавчий директор ДТЕК.   

Сахарук зазначив, необхідно відновлювати пошкоджені великі об’єкти генерації електрики, добудовувати промислові вітрові та сонячні електростанції, а також збільшувати обсяги імпорту електропостачання з Європи, аби підвищити рівень забезпеченості електрикою.

Нагадаємо, увечері 23 грудня армія РФ обстріляла один з енергетичних об’єктів ДТЕК, через обстріл один працівник загинув і ще один поранений. Після російської атаки станція припинила генерацію електроенергії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter